Rottefælden

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Se introfilmen fra Rottefælden ved at klikke her!

Ideen til installation kom i forbindelse med arbejdet med at forhindre nedrivningen af musiktribunen i Rottefælden. Svendborg museum var så heldige at få bevilliget penge til den påkrævede renovering. Arbejdet med musiktribunen gav også et indblik i skoven Caroline Amalielunds historie og hermed udsprang ideen med at lave en infoskærm om de svendborgensiske lystskove Caroline Amalielund, Høje Bøge og Christiansminde. Teaterhistoriker Alette Scavenius har skrevet indledning til fortællingen ved at sætte musiktribunen og det lokale lystskovsliv i perspektiv.

Caroline Amalielund har gennem mere end 200 været én af flere lystskove i Svendborg. I lunden ligger Rottefælden, der huser Danmarks ældste sommerrevy, som har været opført hvert år siden 1884. Caroline Amalielund, og ikke mindst Rottefælden, er en vigtig del af den forlystelseskultur, der eksisterer i Svendborg. Rottefælden, og særlig den årlige sommerrevy, er ligeledes en
vigtig del af Svendborgs folkelige historie.
Mange ligger turen forbi Rottefælden også udenfor sæson, da teateret ligger op til den smukke skov og specielle bakkede moræne landskab.

AV-installationen blev foretaget ved den gamle udendørsscene. En fladskærm indbygget i en vejrbestandig ramme blev installeret med en udendørs højtalere. På selve skærmen kører en film med skuespiller Jan Schou, der inviterer forbigående til at se nærmere. Knapperne på rammen gør til muligt at navigere rundt i præsentationen.

I sommeren 2012 blev musiktribunen genindviet til glæde for mange.

FMJ har efterfølgende fulgt op med kunden, for at sikre at alt AV fungerer efter hensigten.

 

 

//