Langelandsfortet

  • 8
  • 2
  • 3
  • 5
  • 6
  • 7

Langelandsfortet – en del af Øhavsmuseet
Fortet blev anlagt i 1953. På Sydlangeland blev ejendommen Holmegård opkøbt til formålet. Ejendommens eksisterende bygninger blev udbygget til kaserne. Kommandoen hejste flaget den 15. september 1953. Men først i august 1954 stod fortet færdigt. Fortets hovedformål var at overvåge og i krigstid hindre fjendtlige skibes passage gennem Langelandsbæltet under den Kolde Krig.  Fortet virkede som observationspost indtil 1993.

Siden 1997 har Langelandsfortet været et museum, hvor man kan få et indblik i den kolde krigs fortælling. Som Danmarks første koldkrigsmuseum giver Langelandsfortet et indblik i den konflikt, som holdt hele verden i et jerngreb og som flere gange bragte os alle på randen af total udslettelse Museet er inde i en udviklingsfase, hvor fortællingen om den kolde krig ikke kun skal handle om krudt og kugler, fly og ubåde. Den nye permanente udstilling, som blev implementeret i 2013, skal også handle om hverdagslivet, de små konflikter og opvækst under den kolde krig.

FMJ samarbejder med ph.d. historiker Peer Henrik Hansen på Fortet om at skabe den formidling, som skal fortælle historien men også give publikum én på opleveren. Indtil videre er der blevet renoveret på eksisterende AV løsninger, ligesom FMJ har forestået design, – maritimt militær-miljø, og produktion af klimasikrede Infoskærmsløsninger, som skal kunne virke i uopvarmede haller, året rund.

Der er nu flere spændende ting i støbeskeen.

 

 

 

 

//