Historiecenter Dybbøl Banke

FMJ har forestået renoveringen af AV installationen på Dybbøl Banke Museum.

Historiecenter Dybbøl Banke er oprettet på Dybbøl Banke midt i skanserækken på Dybbøl. Centret blev bygget i 1992 og formidler historien om Kampene ved Dybbøl og krigen i 1864. På Historiecenter Dybbøl Banke træder du direkte ind i de dramatiske dage under krigen i 1864. Du bliver selv en del af dramaet, og du får ny viden om et af Danmarkshistoriens vigtigste slag, tidligere især gennem lysbilleder og lydkulisser.

I takt med den teknologiske udvikling er der over årerne bygget om og udstillinger er blevet delvist opdaterede. Museet stod overfor en gennemgribende renovering af alt AV udstyr. Driften blev mindre og mindre pålidelig, da store dele af udstyret var ved at have udtjent dets værnepligt.

Opgraderingen:

Museet har nu et centralt styresystem, der kan styre biografer og overvåge projektor status og øvrige udstillinger, i takt med at disse renoveres. Der er decentrale styrepaneler i de enkelte lokaler, der gør, at en rundviser kan lave en specielt forestilling, f.eks. ved at skifte sprog på filmen eller sænke lydniveuet hvis han ønsker at tale ind over forestillingen. Disse paneler har adgangskode for at sikre mod utilsigtet betjening og har automatisk nulstilling af alle de indstillinger rundviseren skulle have foretaget under forestillingen.

Når rundviseren holder pause under de ca. 20 min. lange forestillinger, kan han roligt slappe af i rundviserstuen. Han kan fra rundviserstuen følge forestillingerne i de forskellige biografer, med tydelige nedtællingsure for hvornår filmen er færdig.

//